Atea

ATP

ATP er en central spiller indenfor ind- og udbetalinger af pension og en række sociale ydelser. Årligt bliver det til 210 mia. kr. til mere end fire mill. kunder. ATP har bygninger i hele landet - Hillerød, Allerød, København, Vordingborg, Haderslev, Holstebro og Frederikshavn.

- ATP stod for at skulle etablere 1.500 nye arbejdspladser, hvor man ønskede en unik løsning med mulighed for at elsparefunktion. Samtidig skulle løsningen kunne håndtere både 230 volt og datastrømforsyning, fortæller projektleder Lasse Nielsen fra Duelco og fortsætter:

- Det hele skulle samles i ét elpanel for at undgå en

vrimmel af ledninger og kabler. ATP ønskede desuden, at løsningen blev fremtidssikret, da man ikke ved, hvad morgendagen bringer af behov. Derfor er elpanelerne født med PDS cat.6-udtag.

Et andet centralt krav var en integreret elsparefunktion. Når medarbejderen slukker sin computer, slukker resten af arbejdspladsen automatisk. I praksis sørger elpanelet for at afbryde strømmen til de stikkontakter, der er hvide, mens sorte stikkontakter er med konstant strøm. Sidstnævnte kan være kontakter, der forsyner telefoner eller ladestationer til headsets, så de er klar til brug næste dag. Ved at bruge forskellige farver er medarbejderne aldrig tvivl om, hvilke stik der er med konstant strøm, og hvilke der afbrydes sammen med computeren, fx printer og ekstra skærm.

Udviklingen af elpanelerne er sket i dialog med ATP og en møbelproducent. Der er kigget indgående på design, dimensioner, fleksibilitet og funktionalitet, så alting fungerer optimalt og – ikke uvæsentligt – passer fysisk sammen.

Eksempelvis er flere af 230 V-udtagene placeret med et vist mellemrum, så brede adaptorer eller opladere kan sidde i panelet uden at "skubbe" til hinanden.

Ligeledes er det yderste udtag drejet 90 grader for fleksibilitetens skyld og af pladshensyn i den udtrækkelige kabelbakke under skrivebordet.

Foruden elpaneler til medarbejdernes arbejdspladser har Duelco også leveret gulvpaneler og vægkanaler til videre fremføring af kabler og ledninger.

ATP

ATP